De heerlijke smaak van verse groenten en vruchten !

Stekelzwam

  De stekelzwam of schapenvoetje is oranjegeel van steel tot hoed, zijn vruchtvlees is bleek tot wit en heeft een subtiele en soms iets bittere smaak. De stekelzwam wordt in de herfst geoogst in het onderhout van naald- en loofbomen, en in het bijzonder in beukenbossen.

  Bereidingstips.

  Hoewel de stekelzwam bij zijn oogst en zijn verpakking wordt gecontroleerd, is het best bij het schoonmaken van deze bospaddenstoel de volgende aanwijzingen te volgen.

  • Snijd een eindje van 2-3mm van de steel.
  • Reinig met een zacht borsteltje voorzichtig de steel, de hoed en de lamellen om enige resten van mos en naalden te verwijderen.
  • Snijd te grote paddenstoelen in de lengte.
  • Was ze alleen indien nodig (aarderesten) onder lopend water en droog ze voorzichtig.

  Bereiding: braad de stekelzwammen bij voorkeur aan op een hoog vuur en eet ze krokant.

  “Panklare” gesneden stekelzwammen kunnen uiteraard onmiddellijk worden bereid.

  Bewaartips.

  Stekelzwammen kunnen verschillende eigenschappen vertonen afhankelijk van hun oogsttijd of herkomst. Daarom trachten wij altijd de meest resistente rassen te selecteren die in optimale weersomstandigheden werden gegroeid, bijvoorbeeld zonder te veel regen om te voorkomen dat de paddenstoelen te veel water bevatten.

  In deze context raden wij aan om de verpakkingsfilm te verwijderen en die te vervangen door een vochtige doek en de paddenstoelen twee tot drie dagen in de groentelade van de koelkast te bewaren op een temperatuur van +/- 6°C.

  Beschikbare verpakkingseenheden.

  Hele paddenstoelen Schaaltjes van 150 gr. tot 3 kg. of volgens verzoek van de klant.
  Gesneden paddenstoelen Schaaltjes van 150 gr. tot 2 kg. of volgens verzoek van de klant