De heerlijke smaak van verse groenten en vruchten !

Eekhoorntjesbrood

  Het eekhoorntjesbrood is een boleetvariëteit en is zeer gewaardeerd voor zijn verfijnde smaak. Het eekhoorntjesbrood onderscheidt zich van andere boleten door zijn vruchtvlees dat zeer stevig is en altijd wit blijft. Deze paddenstoel vindt men in loofbossen, onder eiken of beuken.

  Bereidingstips.

  Hoewel het eekhoorntjesbrood bij zijn oogst en zijn verpakking wordt gecontroleerd, is het best bij het schoonmaken van deze bospaddenstoel de volgende aanwijzingen te volgen.

  • Snijd een eindje van 2-3mm van de steel.
  • Reinig met een zacht borsteltje voorzichtig de steel, de hoed en de lamellen om enige resten van mos en naalden te verwijderen.
  • Snijd te grote paddenstoelen in de lengte.
  • Was ze alleen indien nodig (aarderesten) onder lopend water en droog ze voorzichtig.

  Bereiding: braad de eekhoorntjesbroden bij voorkeur aan op een hoog vuur en eet ze krokant.

  “Panklare” gesneden eekhoorntjesbroden kunnen uiteraard onmiddellijk worden bereid.

  Bewaartips.

  Eekhoorntjesbroden kunnen verschillende eigenschappen vertonen afhankelijk van hun oogsttijd of herkomst. Daarom trachten wij altijd de meest resistente rassen te selecteren die in optimale weersomstandigheden werden gegroeid, bijvoorbeeld zonder te veel regen om te voorkomen dat de paddenstoelen te veel water bevatten.

  In deze context raden wij aan om de verpakkingsfilm te verwijderen en die te vervangen door een vochtige doek en de paddenstoelen twee tot drie dagen in de groentelade van de koelkast te bewaren op een temperatuur van +/- 6°C.

  Beschikbare verpakkingseenheden.

  Hele paddenstoelen Schaaltjes van 150 gr. tot 3 kg. of volgens verzoek van de klant.
  Gesneden paddenstoelen Schaaltjes van 150 gr. tot 2 kg. of volgens verzoek van de klant