De heerlijke smaak van verse groenten en vruchten !

Maitake

  De maitake of eikhaas, in Zwitserland of Japan gekweekt, is een grijsbruine buisjeszwam die in sterk vertakte toefen van 150 gr. tot 300 gr. groeit en meer op een bloemkool dan op een paddenstoel trekt. Zijn aromatische smaak is zonder gelijke, zijn vruchtvlees is wit en krokant. Maitake betekent “dansende zwam” vanwege de vreugde die de plukkers ervaren wanneer ze deze zwam in het wild oogsten waaraan een opmerkelijke geneeskrachtige werking wordt toegeschreven. De maitake heeft een stimulerend effect en versterkt de weerstand van het organisme. Aanbevolen bij vermoeidheid, zwakheid en in perioden van herstel. De maitake helpt ook bij de bestrijding van ongemakken veroorzaakt door stof en pollen. Ten slotte biedt de maitake een grotere weerstand tegen stress, versterkt het immuunsysteem, verlaagt het cholesterolgehalte, het bloedsuikerpeil en de bloeddruk.

  Bereidingstips.

  De geoogste maitake is proper zonder grondresten: hij hoeft zelfs niet te worden gewassen vóór zijn bereiding. De maitake is in zijn geheel eetbaar en als het ware dus “gebruiksklaar”. Laat zich perfect in blaadjes snijden.

  Na blancheren in licht gezouten water, kan de maitake aan een ragout of een salade worden toegevoegd. Zijn vruchtvlees is stevig en krokant, zelfs na het koken. Hij heeft een licht hazelnoot- en peperachtige smaak en kan als hoofdgerecht met rijst of pasta worden geserveerd. Is ook bijzonder lekker met vis of vlees.

  Bewaartips.

  Wij verkopen onze maitake in schaaltjes verpakt in folie die het product laat ademen.

  Bewaar de maitake in het schaaltje met de folie om uitdrogen en gewichtsverlies te voorkomen. Bewaar in de groentelade van de koelkast op een temperatuur van +/- 6°C. Kan gemakkelijk tot 10 dagen worden bewaard. De maitake kan ook worden gedroogd of bevroren.

  Beschikbare verpakkingseenheden.

  Hele paddenstoelen Schaaltjes van 150 gr. tot 3 kg. of volgens verzoek van de klant.