De heerlijke smaak van verse groenten en vruchten !

Judasoor

  De legende vertelt dat Judas, nadat hij Jezus smadelijk had verraden, zich aan een vlier had opgehangen. Deze merkwaardige paddenstoel die op een oorschelp trekt, gedijt vooral op oude vlieren, vandaar zijn naam judasoor.

  Het judasoor is rijk aan ijzer, kalium en magnesium. In de keuken wordt deze paddenstoel ook gebruikt voor zijn krokante textuur en kleur.

  Bereidingstips.

  Aziatische paddenstoelen vereisen slechts weinig schoonmaken. Wrijf ze schoon met een vochtige doek (door ze in water te wassen verliezen ze aan smaak en kwaliteit). Ze zijn in hun geheel eetbaar en als het ware dus “gebruiksklaar”.

  Het judasoor kan rauw, geblancheerd of gekookt worden gegeten. Gekookt vereist hij slechts een heel korte kooktijd. Aan soepen, salades, gebakken gerechten, groenten en ragouts verleent hij een ongewone textuur. Hij absorbeert het kooknat en de smaak van de gerechten waaraan hij wordt toegevoegd.

   

  Bewaartips.

  Wij verkopen onze Aziatische paddenstoelen in schaaltjes verpakt in folie die het product laat ademen.

  Bewaar de paddenstoelen in het schaaltje met de folie om uitdrogen en gewichtsverlies te voorkomen. Bewaar maximaal 3 dagen in de groentelade van de koelkast op een temperatuur +/- 6°C.

  Beschikbare verpakkingseenheden.

  Hele paddenstoelen Schaaltjes van 150 gr. tot 3 kg. of volgens verzoek van de klant.