De heerlijke smaak van verse groenten en vruchten !

Enoki

  De enoki of fluweelpootje is een paddenstoel met een minuscuul wit of beige hoedje en een lange dunne steel die tot 10 cm lang kan zijn. De enoki, vooral gekweekt in Japan, groeit in toefen op stronken of in een omgeving op basis van zaagsel. Zijn smaak is subtiel en fruitig en zijn vruchtvlees licht krokant. De enoki is in zijn geheel eetbaar en is bijzonder lekker in salades, rauw of kort gebakken.

  Bereidingstips.

  Aziatische paddenstoelen vereisen slechts weinig schoonmaken. Wrijf ze schoon met een vochtige doek (door ze in water te wassen verliezen ze aan smaak en kwaliteit). Ze zijn in hun geheel eetbaar en als het ware dus “gebruiksklaar”.

  De enoki is in zijn geheel eetbaar en als het ware dus “gebruiksklaar”. Snijd echter wel de basis met het substraat af.

  De enoki is lekker rauw als garneersel en smaakmaker in salades en sandwiches. Aan soep kan hij worden toegevoegd zoals vermicelli en aan oosterse gerechten op het einde van de kooktijd om zijn subtiele smaak te behouden.

  Bewaartips.

  Wij verkopen onze enokis in schaaltjes verpakt in folie die het product laat ademen.

  Bewaar de paddenstoelen in het schaaltje met de folie om uitdrogen en gewichtsverlies te voorkomen. Bewaar maximaal 3 dagen in de groentelade van de koelkast op een temperatuur +/- 6°C.

  Beschikbare verpakkingseenheden.

  Hele paddenstoelen Schaaltjes van 150 gr. tot 3 kg. of volgens verzoek van de klant.